• Ново!

  Ново!

  За да направим почивката Ви още по-приятна и интересна, Ви предлагаме планински велосипеди, с които може да направите незабравима разходка сред красивите гледки на Еленския балкан.
 • Ново!

  Ново!

  Най-новата ни придобивка на комплекс за селски туризъм "Трухчевата къща" е външен басейн в двора на комплекса.
 • Къща I

  Къща I

  Разполага с 4 броя двойни стаи и апартамент с две отделни стаи (спалня + 2 самостоятелни легла).
 • Къща II

  Къща II

  Разполага с една двойна стая с отделни легла, два броя тройни стаи със спалня и самостоятелно легло и два апартамента.
 • Къща III

  Къща III

  Разполага с три двойни стаи с отделни легла и седем студия със спалня и разтегателен диван.
 • Къща IV

  Къща IV

  В близост до комплекса, на около 300м, на брега на собственото ни езеро е разположена „Сламената къща”. Единствена по рода си, къщата е направена само от дърво, бали слама и измазана с кал. Мебелите и интериора са ръчно изработени от дърво.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Развлечения

През своята почивка вие естествено се нуждаете от развлечения. Еленският балкан е прочут със своите билки и диви плодове. Домакините на Трухчевата къща с удоволствие ще ви предадат урок по гъбарство, след което ще ви помогнат да приготвите набраните гъби. Когато няма гъби по време на разходката в Балкана, може да си наберете диви ягоди, къпини или билки за ароматен чай през зимата.

За развлечението на най-малките е обособен затревен двор с малък басейн, детска площадка с различни предизвикателства. Незабравимо изживяване за вашите деца е да се порадват на животните и птиците от зоокъта на Трухчевата къща - сърнички, зайчета, паун, фазани, токачки, пъдпъдъци и гълъби.

За да направим почивката Ви още по-приятна и интересна, Ви предлагаме планински велосипеди, с които може да направите незабравима разходка сред красивите гледки на Еленския балкан.

През топлите летни дни, може да се разхладите във външния басейн, а през прохладните вечери да поседнете под асмата пред къщата и да опитате еленската сливова ракия, приготвена лично от стопанина, да опитате местните специалитети, приготвени специално за вас. През студените зимни дни може да се стоплите в джакузито и сауната или да се раздвижите във фитнес залата. виж цени за развлечения >>

Близостта на град Елена, ви дава възможност да се потопите в историята на Възрожденска България. Да се разходите по калдъръмените улички, извиващи се между старите къщи, църкви и музеи съхранили българското.

На около 25-30 километра от град Елена се намират манастирите Марянски, Къпиновски, Плаковски и Килифаревски. Техните врати са широко отворени за родолюбиви българи

За любителите на риболова е в близост язовир „ Йовковци” или собственото ни езеро.

За любителите на риболова е в близост язовир „ Йовковци” или собственото ни езеро.    

Туристически маршрути
Къща за гости – Трухчевата къща, село Вълчевци се намира в полите на Еленския балкан, който предлага прекрасни възможности за вело и еко туризъм. През територията на Еленския балкан преминават множество екопътеки, водещи към приказни, затаяващи дъх планински кътчета, които ще очароват любителят на планинския туризъм.

"Въпреки отдалечеността им от туристическите пътеки,
в повечето от тях ще откриете приветливи къщи за гости,
където ще ви посрещнат „по царски”."

     Пешеходни или вело маршрути:
Елена - с.Търкашени - с.Дърлевци - ханче „Боаза”, около 4 часа
Елена - Марков камък - Раев камък - Елена , около 4:30 часа
Елена - с.Вълчевци - яз. „Йовковци” - Капиновски манастир, около 5 часа
Елена - село Багалевци - дървото „Слона”, около 3 часа
Село Мийковци - вр. Чумерна - хижа "Чумерна" - с. Мийковци, около 6 часа
Село Мийковци - хижа "Чумерна" - хижа "Буковец" - с. Мийковци, около 7 часа
Село Мийковци - вр. Голяма турла - Хайдушки кладенец - с. Костел, около 3:30 часа
 Село Мийковци - село Атларци- село Мийковци, около 2 часа

Цитирано от http://www.bgizlet.com/

Мийковската екопътека разкрива природните забележителности на Елено-Твърдишкия Балкан. Започва в района на село Мийковци, разположено на малко повече от 12 км от град Елена. Пътеката се движи по поречието на Топлата река. Надморската височина там е 730 метра. Ще минете и покрай няколко други рекички, които лятно време предлагат възможности за къпане. В част от тях вирее балканска мряна и кефал. Множеството полянки пък подканват към организирането на пикник и спокойна почивка в близост до старопланинските поточета. Въпреки че се намира в планински район, пътеката е достъпна от пролет до късна есен. Самото село предлага възможности за настаняване. В близост има и ски писта, а и са разработени още няколко маршрута, водещи до различни хижи в околността.

Цитирано от http://www.bulgariainside.com/

Комплекс „Трухчевата къща”се намира в китното еленско селце Вълчовци. Разположено е на 7км източно от Възрожденска Елена, по протежението на Стара Планина и на 500м. от язовир „Йовковци”. Комплексът се състои четири отделни къщи разположени в голям изпълнен със зеленина двор. Можете да се насладите на спокойствието на Трухчевата къща и очарованието на природата през всичките сезони на годината и големите празници като Коледа, Нова година, Гергьовден и др.